Stránky

pondělí 21. dubna 2014

Maybelline Colorama 103 + efektové nadlaky

Krásné velikonoční svátky, 

dneska jsem se pustila do trochu obsáhlejšího a trochu pracnějšího článku. Romča mi vnukla nápad, protože jsem se u ní totálně zamilovala do krásného nadlaku od Essence - baby, you're a firework, pro který jsem, jak jinak, hned běžela a s přeslazeným úsměvem od ucha k uchu opouštěla drogerku s tímhle krasavcem, o to větší jsem ten úsměv měla, když mi přítel řekl, že mi s ním udělá radost a koupí mi ho on :-).

A tak jsem se rozhodla, že udělám článek s jedním základním, mimochodem moc krásným, lakem, na který vyzkouším různé nadlaky a efekty, které mám doma, abych je trochu provětrala. Sice jsem nepoužila úplně všechny, to by toho asi bylo zase až moc, ale myslím si, že jsem vybrala ty (pro mě) nejkrásnější a kombinace jsou moc vyvedené všechny (možná).

Jako základní barvu jsem zvolila tmavě modrý lak od Maybelline Colorama 103. V lahvičce obsahuje fialový shimmer, ale na nehtech je skoro nepatrný. I tak mu to ale na kráse neubírá, na nehtech vypadá pod 2 vrstvama moc pěkně. První vrstva není úplně krycí, lak není tak dobře pigmentovaný, celkem prosvítá a jsou vidět tahy, ale druhá už dílo dokoná a lak uschne do vysokého lesku. Schnutí je poměrně rychlé a jako plus mu přičítám, že neobarvuje nehty po odlakování. Samostatně vypadá opravdu moc pěkně a elegantně a žádné efekty ani k běžnému nošení nepotřebuje.. 




1. Essence - baby, you're a firework
Tohle je nejspíš moje nová srdcovka, a u Romči jsem se přesvědčila, že jeho krása nevynikne jen na tomhle tmavě modrém laku, ale snad na všech, na které ho dáte. Je to velice zajímavé oživení nudných i nenudných krémových laků. Obsahuje perleťově růžové, zlaté i lehce meruňkové třpytečky a vykouzlí opravdu zajímavou podívanou.






2. Essence - cool breeze
Tady na mě výsledný efekt působí takovým galaktickým dojmem. Je to hustý průhledný lak a osahuje perleťově modré a zelené hexagonky i třpytečky. Musím říct, že vynikne nejvíc na tmavém podkladě, protože třeba na pastelové světlé růžové moc pěkně nevypadá. Ale z tmavě modrého laku udělá úplně jiný rozměr. Lakuje se dobře, třpytky se lehce nabírají a pouští štětečku. Tím, že lak je hodně hustý se s ním dobře pracuje a pohybuje, nikam nestéká. A i když dáte pořádnou vrstvu tak nedělá bambule, ten průhledný lak jakoby trochu vyschne. 






3. Avon - vernis top coat - saténový matující nadlak
Tenhle lak jsem vám už ukazovala dříve a byla jsem z něj nadšená a jinak tomu nebylo ani teď. Podkladovou barvu zmatní a dodá mu perleťový nádech. Opravdu jak satén. Myslím, že z každého laku vykouzlí nezvyklou podívanou. Ovšem asi nejlépe vynikne právě na tmavších a hlavně krémových barvách.





 4. Essence -  02 circus confetti
Tahle kombinace mi z fotek přijde asi nejvíc povedená, ale naživo se mi líbily opravdu všechny, až teda na jednu. Cirsus confetti je průhledný lak plný různě barevných třpytek a hexagonků. Tahle kombinace na mě působí opravdu tak vesele, když máte špatnou náladu, nalakujte si cirkus a hned vám bude líp :-D. Svýma barvičkama opravdu připomíná barevný cirkus. 






5. Essence - 18 fly firefly fly
Poslední a asi nejméně vydařená kombinace. Tahle koupě byla nejspíš krok vedle a lak jsem použila všehovšudy asi 2x. A to když jsem ho zkoušela doma a teď, když jsem ho fotila do článku. A už ho zase dlouho vidět nemusím. To je tak, když všechno potřebuju a pak jsou to úplně zbytečně vyhozené peníze. Nicméně ten lak ani nevypadá dobře, na nehtech vytvoří mléčný povlak s částečkama asi toho fosforu, který má svítit. Uschne do polomatna a lak pod ním úplně ztratí své kouzlo. Za světla neurazí, nenadchne.. Možná by vypadal lépe na něčem světlejším, kde tu tmavou barvu pod sebou tak nazruší. A právě kouzlo tohodle fosforeskujícího laku odhalíte až v noci, když se probudíte a vedle vás svítí neznámá ruka.. 



Tak co? Která kombinace se vám líbila nejvíc? A chtěly byste vidět podobný článek i s jinou barvou? A jaké efektové nadlaky vlastníte vy?

7 komentářů:

  1. Tomu říkám našlapaný příspěvek. :) Já jsem nějak těmhle vychytávkám svítících laků nepřišla na chuť, ale zase na druhou stranu to je asi zajímavý, jak ve tmě svítí. :)) No a Essence ty efektové laky prostě umí. Vše jsi pěkně zkombinovala a i když se mi Circus Confetti líbí nejvíc na béžovém podkladu, tak tady tahle kombinace se mi fakt moc líbí. Na Cool Breeze se budu muset někdy mrknout, vypadá krásně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ty svítící laky taky nijak nezalíbily, nejenže to za světla nevypadá hezky, ale oni ani v tý tmě nevydrží moc dlouho svítit, takže za mě bych to nedoporučila. Ten cool breeze vypadá pěkně na tom tmavém, ale nevím, jestli ještě přesně tenhle dělají, viděla jsem ho nedávno a měl ty glitry zvětšené na opravdu obrovské, ale to taky nemusí vypadat špatně :) Děkuji za ohlas :))

      Vymazat
  2. Tak já jsem rozhodně pro podobný článek i s jinou barvou! Jsem tímhle článkem nadšená, je to perfektní pro přehled a pro inspiraci, taky to určitě nám ostatním ušetří peníze, protože si vybereme a koupíme jen to, co se nám opravdu líbí na nehtech, ne podle toho, jak to vypadá v lahvičce:o) Opravdu moc povedený článek, ostatně jako všechny tady u Tebe:o)) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Marcelko, děkuju, jsi zlatá, opravdu ani nevíš jakou mi vždycky uděláš radost :)) Ještě tedy musim vymyslet nějakou pěknou další barvičku, kde se to bude vyjimat :)

      Vymazat
  3. A nejvíc se mi líbí asi hned ta první kombinace:o)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné kombinace.
    Nejvíc se ti povedla ta s tím circus confety. :)))

    OdpovědětVymazat