Stránky

neděle 4. května 2014

Co nového za duben?

Ahojky, dneska už to bude podruhé, co se článek bude odlišovat a nebude se týkat lakování, ale vlastně ne tak docela, laky na vás čekají také. Ale snad to za tento měsíc není tak strašné, jako za ty minulé. Mám nových celkem 9 kousků, z toho je 5 normálních barevných, 2 efektové a podklad + TC. A to jsem na tom ještě celkem dobře, protože některé jsem dostala od miláčka nebo od maminky :-). Jsem já to ale krásně rozmazlovaná.

Ale abychom nezůstaly jen u laků. Do dnešního článku jsem se netradičně rozhodla zařadit i moje nové kousky oblečení za poslední měsíc, protože se toho sešlo víc, než jindy (a myslím, že je na co koukat). To protože jsem měla dvě cesty do Plzně a jednu do Prahy. Akorát.. čekala jsem něco úplně převratnýho - velké město, spoustu obchodů a parády a slevy, jenže skutek utek. Ono sice ve Varech, odkud jsem, toho tolik není, máme tu dva větší obchoďáky s pár krámkama okolo, ale zhodnotila jsem, že se mi tady nakupuje líp. Ale možná jsem zrovna jen neměla náladu nikde courat a utrácet - což je u mě hodně zvláštní, i když odůvodnění přijde o pár řádků níž. Ale zase jsem ušetřila :-). Mojí dobrou náladu z úspěšně složené zkoušky v Praze mi kazil fakt, že jsem chtěla být za parádnici a vzala si krásné botičky na vyšším klínku - což, jak všichni dobře víme, jsou (po lodičkách), ty nejideálnější boty na nákupy a lítání po krámech. Moje nohy umíraly už po projití prvního patra. Cože? Oni jsou tu ještě 3...?? No potěš koště. Tak se hezky posaďte, protože to bude asi delší.

Začnu tedy s laky. První kousek, který představím, jste ještě neměly možnost tady vidět. Což je celkem divné, obvykle hned musím všechny zkoušet a fotit. Je to mintově zelená od Oriflame z výprodeje. Když se tak zamyslím, tak asi všechny tyhle kousky byly z výprodeje. Dalším kouskem je modrý l'Oreal, ten už jste s pandičkou mohly vidět ZDE. Essence - taky z výprodeje, o tom blíže TADY. A další dva, které jste ještě neviděly, ale ten oranžový už mám na nehtech a to se máte na co těšit. Je nádherný! Jsem z něj opravdu unešená :-). Už delší dobu přemýšlím o tom, jestli tedy letos pojedu k moři, který láček to vyhraje a pojede se mnou.. pořád se nemůžu rozhodnout, ale tohle je asi ten Pan Pravý :-). Mimochodem je koupený v Praze v Palladiu za 99,- Kč a je to jediná věc, kterou jsem si tam koupila :-D. Takže mě i s parkováním vyšel na 200 Kč. Škoda, že jsem tam ten zbytek musela nechat, protože v tom obchůdku Claire's mají úžasné barvičky a nejen laky. No a fialový Rimmel z výprodeje za krásných 30 Kč.


Dalšími přírůstky do sbírky jsou efektové nadlaky, které jste oba mohly vidět  ZDE. Podkladový lak - Gel s vápníkem Four Seasons a kvůli ohlasům jiných blogerek jsem si pořídila na zkoušku TC od NYC. A funguje zatím bez problémů, jsem spokojená :-)


Další jsou takové netradiční produkty, ale se slečnami a jejich problémy zkrátka souvisí, takže jsem je sem zařadila, abych jiným třeba pomohla nebo inspirovala. Nechci se moc a sáhodlouze rozepisovat, protože antikoncepce a problémy s ní spojené je jedna velká obsáhlá kapitola. Ale myslím, že se to týká většiny z nás. Hodně si všímám okolo, že se slečny a paní rozhodly antikoncepci vysadit kvůli jejím nepříznivým a vedlejším učinkům, ale že to, co následuje po tom je ještě horší. Bohužel k nim patřím také. Nejsou to tedy ani dva týdny, co jsem antikoncepci vysadila, takže toho zatím moc nepozoruji. Ale bojím se, co přijde (brala jsem 7 let). Jelikož jsem nebyla obdařena krásnou bezproblémovou pletí, bojím se, co přijde ještě s časem. Nechci mít obličej jako jeden velký pupínek. 

S tím souvisí právě první výrobek - BabyBalm. Ano, vidíte dobře, je to krém proti opruzeninám u miminek, ale jeho zázračný učinek působí i na  pupínky. Protože mi občas něco vyskočí, vždycky si to namažu tímhle, buď přes noc nebo když jsem doma a nikam se nechystám. A opravdu to dělá zázraky. Pupínek to krásně vytáhne a zahojí, musím říct, že to urychluje hojení klidně až o 3-4 dny.. u těch co se jen nafouknou pod kůží a ani nezežloutnou. Jeden takový příklad: Zrovna minulý pátek jsem měla pocit, že mi roste druhá brada! I mamka to komentovala.. :-D Takže nastoupil BabyBalm. A v neděli, když mamka přijela z chaty a koukala na mě, tak říkala jak jsem to udělala, že se mi to strašně rychle a krásně zahojilo. Jinak ty malinký zahojí i přes noc. Takže, kdo má s tímhle problémy tak ze srdce doporučuji! Mám zlatou paní kosmetičku, která opravdu umí zázraky. 

No a druhý výrobek zase souvisí s podporou při vysazení antikoncepce a vyrovnáním těla se se změnami a při srovnávání hormonů. Je to čistě přírodní (mělo by být). A oficiální popis téhle kouzelné bylinky zní: 

Jedna z nejdůležitějších bylin, známý fytoestrogen a afrodiziakum. Šatavari má regenerační účinky, zejména na ženský reprodukční systém. Tyto přednosti byliny Šatavari jsou známy po dlouhou dobu.
Vyživuje, tonizuje a podporuje funkci zejména ženských pohlavních orgánů.
Šatavari pomáhá navozovat hormonální rovnováhu, pravidelnou menstruaci, blahodárně působí při normalizaci hladiny estrogenů. Příznivě působí u žen, které mají premenstruační a menstruační potíže (podrážděnost, zadržování tekutin, křeče). Příznivě ovlivňuje průběh menopauzy (návaly horka, nespavost, úzkosti). U kojících matek podporuje tvorbu mléka. Příznivě ovlivňuje poporodní deprese.
Novodobé studie ukazují, že Šatavari se stává komplexním přípravkem pro celou rodinu, jelikož má imunomodulační účinek. Tedy zkvalitňuje funkci imunitního systému. Je prokázáno, že zvyšuje tvorbu spermatu u mužů a to dokonce více než některé dostupné léky. Je vhodné k fytoterapii mužské neplodnosti z důvodu řídkého spermatu.
Účinky Šatavari jsou velmi dobře a detailně prozkoumány a prokázány.

zdroj: ZDE


Určitě mi napište, jestli máte s tímhle taky nějaké problémy nebo zkušenosti. Dost mě tohle téma zajímá, protože tím trpí drtivá většina žen a chtějí s tím něco dělat.


No a článek se blíží ke konci, ale ještě menší dávka fotek nového oblečení. Myslela jsem, že toho sem tolik nenapíšu, tak jsem to spojila i s oblečením, ale koukám, že jsem se celkem rozepsala. Takže oblečky už jen obrazem. Možná někdy nafotím i něco na sobě, kdybyste chtěly :-)

Džínová bunda C&A - 698,- Tričko H&M - 249,-
Camaieu - 199,-
KIK - 199,-
Legíny Terranova - 149,-
Legíny Terranova - 149,-
F&F - 149,-
H&M - 249,-
Tílka - GATE 149,-/ks
Bílé krásné šatičky na léto - GATE mm teď ani nevím za kolik


Doufám, že se vám článek bude líbit a taky, že mi napíšete, jak jste na tom vy :-) Ať už s nakupováním nebo právě s antikoncepcí.

6 komentářů:

  1. Fajn, už nemám špatný svědomí, že sem toho nakoupila moc!:D Mimochodem ten modrý L´Oreál musim taky sehnat, je boží!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, jedem v tom spolu a nebudem jediné :-D Když to nejsou laky, jsou to zase hadry, já jsem strašná.. No po něm určitě mrkni, vypadá skvěle :))

      Vymazat
    2. Tak už ho máááám :-D těším se jak blázen;)

      Vymazat
    3. Jéééé, tak to já se těším, až ho u tebe uvidím! :))

      Vymazat
  2. Skvělý kousky jsi si pořídila do šatníku. No a z laků jsem samozřejmě unešená. :) Krásný odstíny :)
    Jinak HA taky neberu. Ze zdravotních důvodů jsem musela přestat brát, ale naštěstí se mi nic horšího, než lehce zhoršená pleť, nepřihodilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, děkuji ti :) Já se musím ale fakt už krotit, peníze bohužel netisknu :-D Ještě že mám občas nějakýho sponzora, který mi chce udělat radost :)) Já právě taky ze zdravotních důvodů vysadila, sice nemusím napořád, ale ani se mi už do toho nechce se tím cpát :( Jinak tenhle týden jsem jak v přechodu :D Návaly horka, zima, motá se mi hlava.. jsem jak praštěná, ale snad to brzy přejde..

      Vymazat