Stránky

úterý 18. března 2014

Water marble nehtíky

Ahojky, dneska tu mám další můj hokus pokus. Jak už z názvu můžete odvodit, bude se jednat o nail art, konkrétně water marble (nevím, zda to má české pojmenování), na který jsem přišla náhodou na facebooku, na stránce o tetování :-D a video, které mě inspirovalo můžete zhlédnout zde. Pro ty, co o tom nikdy neslyšeli.. jedná se o techniku kapání laku do vody, následné vytvoření obrazce párátkem v ještě neuschlém laku a otisk nehtu, jejíž výsledný efekt je pokaždé jiný :-D.

Pojďme se tedy na to podívat blíže. 

Budete potřebovat:
  • skleněnou misku nebo jinou nádobu
  • vodu
  • podklad, bílý lak
  • lepící pásku
  • párátko
  • papírové utěrky
  • různě barevné laky, které chcete mít ve výsledném efektu
  • top coat

A teď vám povím svou zkušenost s touto technikou. Začalo to včera odpoledne, když jsem náhodou na tohle narazila a říkala si, že na tom přece nic není a že to určitě zkusím, protože to vypadá fakt dobře. Jenže...  a tady můj příběh začíná.

Nalakuji si podklad, dvě vrstvy bílého laku (Gabriella Salvete 148), všechno vypadá dobře. Vyndám ty svoje poklady (laky :-D) a přemýšlím, které si vůbec nakombinuji a nemůžu se rozhodnout, je jich tolik a všechny vypadají skvěle. Když už se rozhodnu, vybrala jsem tyrkysový, fialový, oba Colorama od MB a růžový od GS, všechno krásné syté barvičky, tak nastane háček. Laky se ve vodě vůbec nerozpijí! Buď se rovnou celá kapka změnila v kuličku a klesla ke dnu nebo se první kapka rozplynula, ale tak rychle uschla, že už se v tom nerozpila ta druhá. Zkouším to znovu, zkouším teplou vodu, studenou, horkou, ledovou, ale nic. Tak si říkám, že to bude těma lakama. Mezitím se mi v mističce nadělal pěkný bordel. Na dně se to hemžilo kuličkama, které se potopily, ale to vypadalo pěkně :-D. Některé kapky se rozpustily, takže jsem je vždy musela párátkem vytáhnout, abych měla čistou vodu, mezitím se mi bohužel upatlaly ty bíle nalakované nehty, takže některé jsem musela předělávat. Ale já se nevzdávám! Někde na internetu jsem četla, že podle této techniky poznáte, zda máte kvalitní laky a které to jsou. Myslela jsem, že taková Gabriellka, Rimmel, Maybelline, alespoň jeden z nich bude, dražší značky bohužel (zatím) nevlastním. No nakonec se mi to povedlo a nečekala bych, že to půjde zrovna s laky od Essence. Takže z rozhodování tedy byla jasná volba, protože už jsem si nemohla vybírat. Zvítězily 109 - off to miami! a 104 - sweet as candy (který je tak průhledný, že ve výsledku ani není vidět).
V rychlosti tedy postup:
Nalakujete podklad, 2 vrstvy bílého laku, nemusíte nechat ani úplně zaschnout, postupně děláte každý nehet zvlášť. Oblepíte si kůžičky kolem nehtu páskou, abyste neměly takovou práci se začišťováním. Nakapete postupně barevné laky do vody, nepřišla jsem na to, jak má být voda teplá/studená. Kapete vždy doprostřed nádoby a střídáte barvičky, které jste si vybraly. Střídala jsem, dokud se mi nezdálo, že už to stačí :-D. Párátkem si vytvoříte, jaký chcete obrazec, připomíná mi to malování do pěny od cappuccina :-D. Vždy směrem z vnějšku do vnitřku, ale pozor, úplně vnější vrstva může být zaschlá a může se to celé shrnout dovnitř. Když jste spokojené s rozmícháním, ponoříte nehet a necháte 5 - 10 sekund a mezitím párátkem odstraníte zbytek laku ve vodě. To jde moc dobře, jen kroužíte párátkem a nabalujete zaschlý lak. Ale musíte nabrat všechen, aby se neotiskl na nehet, až ho budete vyndavat. Odlepíte pásku, nakonec přetřete TC a začistíte okraje.

No konec napínání, zde je můj výsledek. Myslím, že na tom musím ještě hodně zapracovat, ale po 3 hodinovém mučení jsem hrdá na svůj výsledek. A prosím ostatní, pokud máte zkušenost nebo víte jak na to a nebejt taková patla matla jako já, určitě mi to sem napište, budu moc ráda a určitě to vyzkouším znovu!






9 komentářů:

  1. Náhodou to vypadá velmi povedeně! :) Já jsem tuto techniku nezkoušela a ani nevím jestli na to mám trpělivost..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to děkuji moc, mně se výsledek taky nakonec líbí. Klidně to vyzkoušej, když přijdeš, jak na to, tak na tom nic není :-D Ono asi fakt záleží na tom, jaké laky použiješ.

      Vymazat
  2. Já jsem na to líná, ale ta tvá barevná kombinace je moc povedená!

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě se ti to povedlo na jedničku, opravdu. Zkoušela jsem asi 3x..nepovedlo se ani jednou :( Přesně ten samý problém, co píšeš, buď se vytvořila kulička, která klesla, anebo se rozprostřel minimálně..

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, jedničku jsem nedostala ani nepamatuji :-D No já taky než jsem přišla na to, který laky fungujou, to bylo něco.. Ale asi si někdy udělám volné odpoledne a budu zkoušet kapat, které fungujou :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně!!! Konečně někdo prozradil, které laky použít-děkuji!!!! A můžu se zeptat jestli zagelujete nebo jen zalakujete? Jinak máte super a krásnej blog a plný super nápady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že jsem mohla pomoct :) Ještě mi to šlo s laky od Maybelline, řada Super Stay 7 Days. Nakonec dávám jen top coat, takže zalakovávám :) A děkuji mockrát, moc mě těší, že se blog líbí :)

      Vymazat