Stránky

úterý 3. června 2014

Lakovací TAG

Ahojky holky,

děkuji Haničce z HK Photography za nominaci v tomto TAGu, který mě donutil si udělat inventuru a zamyslet se nad svojí sbírkou. Je to takové pěkné shrnutí toho, co mám ráda, co ráda používám a co nikoli. Zjistila jsem, že je kolikrát strašně těžké na něco konkrétně odpovědět, protože nemám přímo vytyčené a dané požadavky. Takže hurá do toho!


1. Kolik laků vlastníš? 
No na tohle číslo jsem byla sama zvědavá, protože vždycky, když jsem to jen ze zvědavosti chtěla počítat, tak jsem se ztratila v tom, co jsem už počítala a co ne :D. To protože se mi nechtělo to vyndavat z košíčku a šuplíku a hrabat se v tom. Pamatuju si, kde najdu jaký lak a nechtěla jsem v tom dělat bordel. Ale kvůli vám a fotkám jsem je vytáhla pořádně se s nima pomazlila. Takže číslo k dnešnímu dni činí přesně 140 laků do jednoho. Číslo je včetně efektový laků, nadlaků i podlaků. Celou sbírku jsem dokonce i vážila a váží 6,1 kg! :D Což je shodou okolností magické, protože mám narozeniny 6.1. :D



 
2. Jaká je tvoje oblíbená značka laků, jaké značky nakupuješ? 
Nejraději kupuju značky v akci :-D Moje nejoblíbenější laky ale vždycky byly laky od Gabriella Salvete. A samozřejmě si vždy ráda z Německa dovezu p2. Poslední dobou experimentuju a kupuju snad vše z drogerek a katalogů. Nějaký cavyky s tím nedělám. Jediné, co moc nemusím jsou často propírané laky S-he a pak moc nekupuju Miss Sporty. Zrovna naposledy jsem na ně v DMku koukala, měli MS asi za 15 Kč/kus, ale vůbec jsem si nemohla vybrat barvu a to jich tam mají tolik.  



 
3. Jaké jsou tvé nejoblíbenější TOP laky? Jaký nosíš nejvíc? 
No, zrovna tohle je pro mě dost těžká otázka, protože já mám ve své podstatě ráda všechny své laky a každý nosím ráda kvůli něčemu jinému a hlavně podle nálady. Ale kdybych měla fakt vybrat nějaké TOPy, tak by to byly: 

  • Catrice Crushed Crystals - 06 Call Me Princess 
  • Calire's pastel neon - číslo ani odstín nějak nemůžu najít, má tu číslo 12553
  • Avon Gel Finish - Roses Are Red
  • Rimmel Rita Ora - 873 Breakfast in Bed
  • a Maybelline 300 + GS 101, které jsou si hodně podobní 












Jinak z dřívějších dob, kdy jsem laků ještě tolik neměla jsem nejvíce lakovala: 

  • Essence - 154 pink & proud
  • Rimmel 60 Seconds - 230 Portobello Pink
  • Avon - Inspired Iris
  • a nečekaně Miss Sporty - 390 


4. Jaký druh máš nejradši? 
Druh? Jestli se tímhle myslí pískovka, shimmer, krémovka, holograf apod. tak mám asi ráda všechno. Já jsem jak straka, takže nejvíc vždycky asi jdu po tom, co se třpytí. A teď hlavně neonky, ty teď frčí snad u všech. 


 
5. Jaký druh obvykle nevyhledáváš? 
Sice jsem řekla všechno, ale zatím mě nijak nezaujaly a ani neoslovily laky Sugar od Gabriella Salvette. Pořád přemýšlím, jestli se mi líbí nebo ne. Jednou jsem už v krámu byla nalomená, že je koupím, ale stejně jsem si je nevzala. Pak to jsou laky, které se mi sice druhově líbí, ale lakuju je méně z toho důvodu, že nejdou sundat a nebo barví nehty, to je vždycky něco pro mě. 
 
6. Který lak je tvůj nejnovější?
Nejnovější a úplně poslední kousek, který přibyl do sbírky byl černý lak od Rimmelu 60 seconds - 800 Black Out, protože černý prostě nesmí chybět.. i kdyby jen na nail arty. Jinak ale laky nakupuji průběžně, s každou návštěvou drogerie si většinou odnesu nějaký. A musím vám říct, že jak mě dřív doprovázel ten blahodárný pocit a pocit toho nového kousku, tak dneska už mě to přechází a beru laky po kusech. To mě docela děsí!


 
7. Jak skladuješ své laky?
Laky jsou rovnocenné bytosti důležitým dokumentům, materiálu do školy a tak dále. Jsou ubytovaní na zaslouženém temném místě v druhém šuplíku ve stole, který jsem kvůli nim vyklidila. Dříve jsem je skladovala v mini košíčku na dně skříně, ale to místo jim nebylo hodno :D. Za prvé se do košíčku už nevešly, takže vyfasovaly větší a ten jsem skoro už neuzvedla, když jsem ho obden ze skříně tahala a vybírala si :D. Tak doufám, že ten šuplík moji miláčci neztrhnou. 



 Takhle laky normálně neskladuji, ale nechala jsem je zapózovat na fotku. Dbám na to, abych je měla pěkně srovnané a věděla, kde který najdu.





8. Jaké laky si plánuješ pořídit?
Jééé, jen to ne. Jestli tohle není náhodou nemoc? :D V plánu jsem měla již zmiňovaný černý lak, ale ten už jsem pořídila. Jinak mi plány většinou určujete vy, blogerky, které mě svými nehty a překrásnými laky oslňujete a lákáte ke koupi. 

9. Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíš podobné? Jaké odstíny preferuješ?
Dříve jsem si kupovala skoro samé růžové a fialové, což je odnoš růžové. Přesně tohle mi řekla kamarádka, když u mě byla a hrabala se mou sbírkou. A na její popud se ve mě něco hnulo a já začla ve velkém nakupovat modré, oranžové, mint a další nerůžové. V současné době jsem si hodně oblíbila modrou a mint a upustila tolik od té růžové, i když to asi bude srdcovka na celý život :)








10. Mění se tvá paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?
Moje paleta se mění podle toho, co mám zrovna nové, protože jsem ruka nenechavá a vše hned musím vyzkoušet.

11. Ladíš laky s oblečením či make-upem?
Neladím, dělám si jen make-up a řasenku, takže moc není s čím ladit a kdybych měla ke každému laku vlastnit nějaké oblečení, tak by mě to nejspíš zruinovalo :-D

12. Používáš laky denně nebo jen na speciální příležitosti?
Určitě lakuji pravidelně, jednak to chrání nehty, protože, když je nemám nalakované, tak jsou jako nahatý a bojím se, že o ně přijdu a jednak to prostě potřebuju jako někdo kostičku čokolády (ne, že bych si nedala, ale kdybych si měla vybrat jestli lak nebo čokoládu, tak beru lak), tak já lakovat nehty.
 
13. Jaký lak používáš nejméně?
Nejměné používám laky, se kterými jsem nebyla spokojená. Ať to bylo špatné schnutí nebo mizerná výdrž. Asi nejvíc jsem zanevřela na lak od Golden Rose Fantastic Color 08, který jednak nekryje a jsou třeba asi 4 vrstvy a jednak neschne ani boha. Což je fakt škoda, protože jinak je to lak vskutku úžasný. Na fotce zrovna nevypadá, že bych ho nepoužívala, jak je vypotřebovaný, ale to je tím, kolikrát jsem mu dávala šanci a počtem opravovaných nehtů. Jinak bohužel kvůli množství se nedostane na každého víc jak dvakrát nebo dokonce vůbec. Protože pořád kupuji nové a nové a musela bych mít 50 prstů s dvouma nehtama, abych to ulakovala.




Jinak ale konkrétněji neoužívám žluté laky, které mi na ruce zatím nesmí. Třeba se mi to i na ostatních líbí, ale já mám nějaký blok. Další odstín, který moc nevyhledávám je typicky zelená a nebo hnědá.  

14. Máš nějaký vysněný lak, který by sis jednou chtěla koupit?
Jéééžiš těch je :) Chtěla bych nějaký vzácnější kousek. Uchvacujou mě laky O.P.I., Color Club, Zoya, Nubar a Essie, který žádný nevlastním. Obzlášť mě fascinují holografy od CC. Vlastně já se spokojím s drogérkovými laky a radši ani nechci žádný takový. Pak třeba nebudu chtít nic jiného, čehož se obávám, stále opakuji, že je to nemoc :-D.

15. Kolik jsi nejvíc utratila za lak?
No to je taky těžká otázka, ale myslím, že můj lak nikdy nebyl dražší než 100 Kč. Když tedy nepočítám pastel neon Calire's, který mě vyšel na 200 kvůli 100 za parkování. Protože jsem si v Palladiu nekoupila nic jiného než právě jeho. 

Nejvíc jsem ale asi jinak utratila za laky od GS, které jsem kolikrát kupovala i za plnou cenu. Což je nějakých 80 a 90 Kč u pískovek. 
 
16. Které obaly laků se ti líbí nejvíce?
Mně se líbí originální a nevšední věci, a to nejen obaly. Prostě něco, co se jen tak nevidí a co jen tak každý nemá. Musí to umět zaujmout na první pohled. Jsem jako straka, nejlépe aby se to třpytilo :-D. Ale abych nebyla zase tak náročná, tak mám ráda obaly laků GS a pískových od P2, mají je dost podobně. V jednoduchosti je krása a navíc se dobře drží jejich víčka. Zase musím zmínit laky Sugar, které mají opravdu kouzelná puntíkatá víčka, to mě zaujalo hned. 

Tady přikládám různé originální flakonky :)
 
ZDROJ

ZDROJ - tyhle mě dostaly :D

ZDROJ

ZDROJ

ZDROJ


17. Je nějaký lak, který sis koupila víckrát?

Je to lak od Essence - Pro white Rose, který když jste v půlce zhoustne a udělá ze sebe žvýkačku. Ale jak je nový, tak dělá úžasné upravené nehty díky jeho bělícímu efektu. Jinak se mi nestalo, že bych lak úplně dodělala. Až tedy na jeden a ten už jsem ani pak nesehnala, protože ho přestali vyrábět. Jenže který to byl? :D


Tolik asi můj lakovací TAG. Závěrem bych asi řekla, že jednou mě s laky pohřbí, kolik jich mám a jaká je to nemoc. 

Ráda bych viděla i sbírku  




ještě dodatečně přikládám otázky, ať nemusíte hledat:

1. Kolik laků vlastníš? 
2. Jaká je tvoje oblíbená značka laků, jaké značky nakupuješ? 
3. Jaké jsou tvé nejoblíbenější TOP laky? Jaký nosíš nejvíc? 
4. Jaký druh máš nejradši? 
5. Jaký druh obvykle nevyhledáváš? 
6. Který lak je tvůj nejnovější?
7. Jak skladuješ své laky?
8. Jaké laky si plánuješ pořídit?
9. Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíš podobné? Jaké odstíny preferuješ?
10. Mění se tvá paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?
11. Ladíš laky s oblečením či make-upem?
12. Používáš laky denně nebo jen na speciální příležitosti?
13. Jaký lak používáš nejméně?
14. Máš nějaký vysněný lak, který by sis jednou chtěla koupit?
15. Kolik jsi nejvíc utratila za lak?
16. Které obaly laků se ti líbí nejvíce?
17. Je nějaký lak, který sis koupila víckrát?


Uf uf, dokončeno jupí! Co na TAG říkáte? :)

10 komentářů:

  1. Super, pěkně ses s tím poprala :) Nubar za sebe mohu dopručit miláškové moji :D Ta fialová barva, úplně vidím sebe, krotím jí a ted furt jedu na mint barvu a jím podobnou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se líbilo.. ale nešlo to narvat všechno do jednoho článku, byl by nekonečný a postupem času mě napadají další a další věci, který bych tam napsala :D Po Nubaru se chci poohlédnout, kde je sháníš prosím tě? :) To já právě zase teď modrou a vlastně taky mint :D

      Vymazat
    2. Sháním tady ale v Teplicích mám přímo prodejnu kamennou tak chodím tam, a to je vždy chyba, protože to nedopadne dobře a vždy si něco odnesu :D mint a podobné barvy tam mají samozřejmě taky :)

      http://www.modelaznehtu.cz/shop.php

      Vymazat
  2. Tak já ti něco povííím :-D Jednak je mi hrozně sympatický to, že se zabejváš, jako já, klasickejma drogerkovejma lakama, jednak se mi styl tvého psaní neskutečně líbí a jednak jsi prostě skvělá :-D takže velkej LIKE!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ty jsi tááák zlatá! Moc děkuju, tohle strašně potěší! :))) :-*

      Vymazat
  3. Jéééžíííš, ty flakonky ♥♥♥ :D To je best. Ty prdelkový jsem zrovna nedávno viděla, ale ty ostatní fakt ne. :))
    Tag se mi rozhodně líbil, ráda jsem si početla a vynadívala do sytosti na fotky. Jinak to nakupování laků po kusech, že tě to děsí, tak v tom se docela taky vidím. Když jsem si šla do Rossmanna pro Sugar, tak jsem hned cíleně zamířila ke stojanu GS a až tak mechanicky cpala do košíku těch šest kousků.. Radost je pořád, to je jasný, ale dřív jsem "juchala", když jsem si vybrala jeden pěkný lak a spokojeně šla domů. Teď, když jsem si kupovala např. tu neonku, tak mi bylo až divný, že odcházím s jedním kouskem. :D No a na pohledy prodavaček, když jim to vyskládám na pult jsem si už tak nějak zvykla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Flakonky jsou boží, viď? :D Jsem ráda, že tag zaujal :) Mám to úplně stejně jako ty, objeví se novinka a slepě pro ní jdu, koupím a tak jako těším se, až to vyzkouším. Jenže prostě dřív to bylo jiný.. to dlouhý stání u stojanů, rozmýšlení jestli tuhle barvu a nebo tuhle, jestli s třpytkama nebo krémovou. A ten pocit - mám nový lak, který mě hřeje v kabelce a sáhodlouhé pozorování v poklidu domova :D No prodavačky ani nekomentuju :D Asi by to měli zařadit mezi nemoce a měly bychom na to dostat průkaz :D:D:D

      Vymazat
  4. Moc hezky zpracované! Hrozně se mi líbí ty fotky u 9. otázky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiii, taky se mi líbí :D :) Těším se na tebe! :)

      Vymazat
  5. Jo tak takhlééé :D No tak děkuju, naštěstí ty nejhorší zkoušky a zápočty jsou za mnou tak bych se do toho mohla pustit ikdyž se trochu děsim čísla ke kterýmu dojdu :D Je pravda že u mě to už přechází do posedlosti, vím kde je co ve slevě kde je akce 1+1 atd. :D ale zase budiš mi k dobru že to hlásím i ostatním a nenechávám si to pro sebe :D Ale s tím už jsem se smířila, špatný je že poslední dobou mě začala kosmetika celkově zajímat víc, konkrétně třeba rtěnky který šly dřív úplně mi mě ... no moje peněženka není ráda :D

    OdpovědětVymazat